العودة   :: Flying Way :: > ._][_ الطيران التشبيهي Flight Simulators _][_ > صنع في خط الطيران Made in Flyingway
تحديث الصفحة [إعــلان] برنامج FSFP v1.0 من برمجتي يقوم بمهام تخطيط للرحلات ( جاري التطوير )
الملاحظات

صنع في خط الطيران Made in Flyingway   عرض ابداعات الأعضاء في تطوير مشبهات الطائرات

أدوات الموضوع إبحث في الموضوع
الصورة الرمزية Cpt.Mohammed
Cpt.Mohammed Cpt.Mohammed غير متواجد حالياً
][Flight Simulator][
[[ FS Professional ]]
قديم 26-08-2013, 11:39 AM   رقم المشاركة : [ 1 ]   
مشاهدة ملفه الشخصي
 
 
 
 
 
 
 
تم شكره 143 مرة في 72 مشاركة
Cpt.Mohammed يستحق الثقة والتقديرCpt.Mohammed يستحق الثقة والتقديرCpt.Mohammed يستحق الثقة والتقديرCpt.Mohammed يستحق الثقة والتقديرCpt.Mohammed يستحق الثقة والتقديرCpt.Mohammed يستحق الثقة والتقديرCpt.Mohammed يستحق الثقة والتقديرCpt.Mohammed يستحق الثقة والتقديرCpt.Mohammed يستحق الثقة والتقديرCpt.Mohammed يستحق الثقة والتقديرCpt.Mohammed يستحق الثقة والتقدير
معدل تقييم المستوى: 9432
افتراضي برنامج FSFP v1.0 من برمجتي يقوم بمهام تخطيط للرحلات ( جاري التطوير )

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


السادة اعضاء و زوار منتدى خط الطيران .. مرحباً بكم

بعد طرح اول برنامج من برمجتي للقيام بمهام التخطيط لرحلات محاكي الطيران , وكان به بعض المشاكل .. أضطررت بسببها لحذف رابط التحميل و اعادة برمجة الأداة لحل المشاكل السابقة ..

ولكن بعد عمل دؤوب استغرق وقت طويل , لم اخرج بحل للمشكلة السابقة فقط و التى كانت متعلقة برفض مضادات الفيروسات للبرنامج .. فقد قمت بتطويره ايضاً بحيث اصبح به هذه المميزات :-

1- دمج برنامجي معلومات الطقس و جلب مسار الرحلة ليكونا ضمن نفس البرنامج .
2- يمكن للمستخدم الآن من حفظ مسار الرحلة في صورة ملف ليتم تحميله على برنامج IVAP لمستخدمى شبكة IVAO , بحيث يتلافى المستخدم عناء نسخ الـ Route والتنقل من المحاكي لسطح المكتب و العودة مرة أخرى له, او الأضطرار لكتابته يدوياً ..
3- يمكن للمستخدم أيضاً حفظ مسار الرحلة في صورة ملف يمكن تحميله بواسطة FMC طائرات PMDG , لتوفير عناء كتابة المسار بنقاطه و ممراته الجوية .. ( بتكون مشكلة لو المسار طويل ) ..



وقمت بأطلاق اسم FSFP على البرنامج الجديد , وهي النسخة الأولى التجريبية , و سأضيف خصائص اخرى في النسخ القادمة بأذن الله .. جار التطوير


صورة للبرنامج الجديد ..




خطوات التشغيل ..

بعد تحميل البرنامج من على رابط التحميل , يتم نسخ محتوياته في فولدر .. بدون Installation , فهو مساحته ضئيلة ..

وعند تشغيل البرنامج لأول مرة , سيكون على المستخدم تحديد موقع مجلدات الـ IvAp والمحاكي fs9 , و ستظهر اولاً شاشة الترحيب التالية :




بعد قراءة ملفات البرنامج و تحديث قاعدة بياناته , ستظهر شاشة الضبط و التى تظهر مرة واحدة فقط عند تشغيل البرنامج لأول مرة ..



قم بتحديد الفولدر الرئيسي للمحاكي و لبرنامج الإيفاب , بالضغط على Browse ..



و بعد تحديد المسارين , قم بالضغط على OK ...


ستظهر نافذة البرنامج الرئيسية ...


كيفية استخدامها

اولاً : الرصدات الجوية و التنبؤات ..




قم بأدخال كود المطار ICAO , ثم اضغط على Get METAR او Get TAF و ستظهر الرصدة في المربع , كما موضح بالصورة ..


ثانياً : مسار الرحلة..



قم بأدخال مطاري الـ Departure والـ Destination ثم أضغط على Get route and distance , سيظهر مسار الرحلة و المسافة الجغرافية للمسار كما موضح بالصورة ..



لحفظ المسار على برنامج IVAP , او لأستخدامه بواسطة FMC طائرات PMDG, قم بالضغط على Save to IVAP FP او Save to PMDG FMC.. ثم انتظر قليلاً حتى تظهر رسالة تأكيد الحفظ ..








الملف بعدما تم حفظه في فولدر برنامج الـ IvAp ..

ملحوظة : ملفات الـ IvAp سيتم حفظها بدءاً بـ "FSFP" ثم مطاري المغادرة و الوصول , بينما ملفات الـ PMDG سيتم حفظها بأسم مطاري المغادرة و الوصول دون وجود مسافة بينهما (Space) , حتى لا أطيل على المستخدم كتابة اسم طويل على الـ FMC و بفواصل و علامات ( احنا اساساً بنحاول نبعد عن كتابة المسار عليه , مش ناقصة هي تعقيد) ..


تحميل مسار الرحلة على جهاز FMC الطائرة ..

1- افتح صفحة الـ Route , و كنوع من التبسيط على المستخدم .. اكتب مطاري المغادرة والوصول بدون فواصل او اي علامات .. و سيتعرف البرنامج على الملف اوتوماتيكياً.. كما بالصورة



بعد ذلك ادخل هذه البيانات في CO ROUTE ليتم برمجة الـ FMC على المسار المحفوظ بالملف .

بعد أدخال البيانات .. ستجد الـ FMC قد بُرمج تلقائياً .. كما بالصورة بالأسفل ..



قم بمسح هذا السطر بواسطة الضغط على زر CLR ..

هذا السطر يفيد بأن هناك خطأ في قراءة مدرجي الأقلاع و الهبوط "لو تلاحظ ان المدرج 00" , حيث انى سأعمل على حل هذه المشكلة في النسخة القادمة و التى ستجعلك قادراً على ادخال المزيد من البيانات على الـ FMC , فقاعدة البيانات المطلوبة لحل هذه المشكلة يجب ان تحتوى على كل مدرجات مطارات العالم و سأقوم بأدخالها مدرج مدرج .. وبالتالى ستتدخل انت المدرج يدوياً في خانة RUNWAY ... و ستختار مدرج الهبوط من صفحة DEP/ARR ... النسخة القادمة بأذن الله , ستحدد تلقائياً مدارج الهبوط و الأقلاع بناءاً على اتجاه الرياح من الرصدة الجوية ..

ستظهر بعد هذه الرسالة NOT IN DATABASE , امسحها بـ CLR أيضاً ..

سيظهر نفس الرسالتين مرة اخرى .. امسحهم .. يعنى اجمالى الرسائل 4 ..

و سيتم برمجة الـ FMC على مسار الرحلة دون برامج ..



Activate و عيش في تظبيط باقي البيانات المطلوبة ..



لتحميل المسار على برنامج IvAp ...



بعد فتح صفحة خطة الطيران , اضغط على زر Load .. سيظهر مربع Open اختار منه ملف الرحلة المطلوبة ..




كما ذكرت بالأعلى .. ملفات الـ IvAp تبدأ بـأسم البرنامج "FSFP" ..

ستجد ان المسار تم تحميله في خانة الـ Route كذلك مطاري المغادرة و الوصول ..





|
|
|
|
|
|
|

رابط التحميل - تم إيقافه لأجراء تعديل على البرنامج و سيعاد رفعه مجدداً-

موفع الرفع - mediafire

|
|
|



منتظر آراءكم و افكاركم لتطوير برمجيات نستفاد منها في هوايتنا ..

تحياتى للجميع

التوقيع Cpt.Mohammed
Mohammed Sayed
Flight Dispatcher

INGIN Airways Cairo Hub Manager
IVAO Simmer


الأعضاء الذين قالوا شكراً لـ Cpt.Mohammed على المشاركة المفيدة:
الكابتن الحالم (27-08-2013), Cp.Kirolos (06-03-2016)
قديم 26-08-2013, 05:03 PM   رقم المشاركة : [ 2 ]   
Shummry
عضو خط الطيران
 
مشاهدة ملفه الشخصي
 
 
 
 
تم شكره 0 مرة في 0 مشاركة
Shummry غير متواجد حالياً  
افتراضي

طبعا لاشك ان البرنامج أخذ منك وقت وجهد كبيرين
ولا أقول هذا من فراغ ولكن أقوله بحكم خبرتي في البرمجة

لدي بعض الاستفسارات اتمنى ان يتسع صدرك للإجابة عليها ولو على شكل نقاط بسيطة وانا سأكمل البحث

1- ما هي لغة البرمجة المستخدمة في البرمجة
2- كيف استطعت جعل البرنامج يجلب البيانات من قواعد بيانات عالمية
3- كيف قمت بتصميم قاعدة بيانات محمولة مع البرنامج


وهناك المزيد ولكن لا اريد ازعاجك

نقطة أخيرة
البرنامج لم يعمل لدي لأنه يطلب المكون COMDLG32.OCX
لذلك يطلب جلب المكون وتسجيله عن طريق سطر الأوامر والأمر regsvr32
وكذلك مكون آخر وهو MSINET.OCX
وتسجيله

اقتراح
في النسخة القادمة قد يكون من المفيد للبعض أن يتم تحديد مسارات البرامج افتراضيا
فهي عند الأغلبية في المسار الافتراضي بدلا من تحديدها يدويا


وشكرا

بانتظارك ايها البطل
  إقتباس
قديم 26-08-2013, 07:44 PM   رقم المشاركة : [ 3 ]   
Cpt.Mohammed
][Flight Simulator][
[[ FS Professional ]]
الصورة الرمزية Cpt.Mohammed
افتراضي

مشكور ردك .. كويس انك خبير ف البرمجة , لأنى مش خبير او دارس , دي مجموعة اكواد ببحث عنها على الأنترنت و بوجد حلول و افكار لتنفيذ مهمة معينة و بصراحة البرمجة ممتعة , لما تشوف حاجة في النهاية بتأدي الغرض المطلوب ..

بس البرمجة خدت منى وقت و مجهود ذهنى رهيييييب , انت عارف الأكواد اللى على المنتديات و الأنترنت مش كاملة او مش بتأدي الغرض اللى انت عايزه , فبتضطر انك تجرب و تعدل على الكود علشان توصل اللى انت عايزه ..

لأنى زي ما قلتلك مش خبير في البرمجة , بستخدم Visual Basic 6 , اي نعم عفى عليه الزمن .. بل سهولته بتخليه رقم واحد لأختيار المبتدئين ..

الموقع بيجلب البيانات من مواقع رووت فايندر عن طريق تحميل الموقع على أداة webbrowser و ادخال متغيرات المطارات في مربعات الـ text على البرنامج .. و تحميل الصفحة النهائية بعد ما الرووت بيظهر في مربع Textbox , و قص الجزء المطلوب بأوامر left و right و mid .. واحتجت replace احياناً.. وبالتالى عرضه على Label ..

و عرض الطقس عن طريق عرض محتوى موقع ارصاد جوية في مربع textbox بشكل HTML و قص الجزء المطلوب ..

ومفيش اي مشاكل لو تحب اوضحلك بالتفصيل او ابعتلك الأكواد .. تحت امرك ..

بالنسبة لموضوع قواعد البيانات , انا عملت قاعدة بيانات داخلية عبارة عن متغيرات string و integer لتسجيل البيانات منفصلة في module منفرد ..

و عادي اتفضل , بالعكس .. ممكن احتاج خبراتك ..

بالنسبة لموضوع تسجيل المكونات في الريجستري انا مكنتش اعرف انه لازم يحصل .. لأنى جربت البرنامج على كمبيوتر تانى بالقطع مش عليه المكونات دي و مسجلة ف الريجستري لأن مش منزل عليه VB6 ... والبرنامج اشتغل طبيعي

ايهما افضل ان يتم التسجيل ده عن طريق كود داخلى ؟؟ ولا عن طريق الـ Installation اللى ف الفيجوال بيسك Package and Deployment wizard؟؟

بالنسبة لتحديد المسارات , انا دورت كتييييييير على كود يبعد عن For Next و الـ Loop لأنها بتاخد وقت ملقتش اي كود , جربت كود اخد وقت كتير على ما يبحث اوتوماتيكياً على المسارات ؟؟

اعرف ان ممكن البحث يتم عن طريق الريجستري .. لو عندك خلفية عن الموضوع ده ممكن تفيدنى ؟؟

و فالأخر شكراً لردك الحيوى .. و ياريت تفيدنى ف موضوع تسجيل المكونات علشان اجدد روابط التحميل ..
  إقتباس
قديم 26-08-2013, 09:26 PM   رقم المشاركة : [ 4 ]   
Shummry
عضو خط الطيران
 
مشاهدة ملفه الشخصي
 
 
 
 
تم شكره 0 مرة في 0 مشاركة
Shummry غير متواجد حالياً  
افتراضي


لأنى زي ما قلتلك مش خبير في البرمجة , بستخدم Visual Basic 6 , اي نعم عفى عليه الزمن .. بل سهولته بتخليه رقم واحد لأختيار المبتدئين ..


VB6 من أفضل لغات البرمجة

لكن انصحك اذا تبي تطور نفسك حاول انك تشتغل على بيئة الدوت نت
وخصوصا VB.Net 2010 لأنها شبيهة ال VB6 وكذلك تدعم الاكمال التلقائي للأكواد



الموقع بيجلب البيانات من مواقع رووت فايندر عن طريق تحميل الموقع على أداة webbrowser و ادخال متغيرات المطارات في مربعات الـ text على البرنامج .. و تحميل الصفحة النهائية بعد ما الرووت بيظهر في مربع Textbox , و قص الجزء المطلوب بأوامر left و right و mid .. واحتجت replace احياناً.. وبالتالى عرضه على Label ..

و عرض الطقس عن طريق عرض محتوى موقع ارصاد جوية في مربع textbox بشكل HTML و قص الجزء المطلوب ..



الفكرة رائعة ولكن كنت اعتقد أنك تتعامل مباشرة مع قاعدة بيانات موقع روت فايندر مباشرة

ولكن طريقتك لا يشوبها اي علة سوى انها لم تكن الطريقة التي في بالي


ومفيش اي مشاكل لو تحب اوضحلك بالتفصيل او ابعتلك الأكواد .. تحت امرك ..



ياليت لو ترسل لي ملف البروجكت كامل اذا ما فيها احراج
ابغا اشوف طريقتك في التعامل مع الويب كمبوننت


و عادي اتفضل , بالعكس .. ممكن احتاج خبراتك ..



انا تحت أمرك في أي شئ تبيه

بالنسبة لموضوع تسجيل المكونات في الريجستري انا مكنتش اعرف انه لازم يحصل .. لأنى جربت البرنامج على كمبيوتر تانى بالقطع مش عليه المكونات دي و مسجلة ف الريجستري لأن مش منزل عليه VB6 ... والبرنامج اشتغل طبيعي



انا عندي Win7 Ultimate x86 وزي ما قلت لك

اتوقع ان البرنامج يشتغل على ويندوز اكس بي زي الحلاوة لكن ما يشتغل على الفيستا والسفن لأنهما يتبعان حزمة التطوير دوت نت

والدليل أن المكونات اللي يطلبها البرنامج تعتبر قديمة

(أحدها تاريخ آخر تعديل له من قبل مايكروسوفت كان في سنة 2009)

فالمكونات هذي تجي ديفلت في الوندوز اكس بي وتم حذفها من الوندوزات الجديدة V و 7 و 8

عموما لنرى تفاعل الأعضاء مع البرنامج ونشوف المشكلة هذي بس عندي ولا عند أكثر الشباب اللي عندهم 7 و 8 وبعدها نقرر الطريقة المثلى للحل


ايهما افضل ان يتم التسجيل ده عن طريق كود داخلى ؟؟ ولا عن طريق الـ Installation اللى ف الفيجوال بيسك Package and Deployment wizard؟؟


و فالأخر شكراً لردك الحيوى .. و ياريت تفيدنى ف موضوع تسجيل المكونات علشان اجدد روابط التحميل ..

بالنسبة للموضوع هذا ممكن اسوي لك ملف BAT واضمن فيه ملفات التسجيل المطلوبة واخليه يتسطب مباشرة على الجهاز بمكوناته بس زي ما قلت لك خلينا نشوف ردود الأعضاء وبعدها نقرر

(طبعا اذ سويت لك ملف BAT طبيعي راح اعلمك على طريقته عشان تستفيد منه في المستقبل)



بالنسبة لتحديد المسارات , انا دورت كتييييييير على كود يبعد عن For Next و الـ Loop لأنها بتاخد وقت ملقتش اي كود , جربت كود اخد وقت كتير على ما يبحث اوتوماتيكياً على المسارات ؟؟

اعرف ان ممكن البحث يتم عن طريق الريجستري .. لو عندك خلفية عن الموضوع ده ممكن تفيدنى ؟؟




بالنسبة للموضوع هذا انا كنت اتكلم بشكل مبسط

ما يحتاج انك تبحث

فقط حط القيمة الديفلت لمربع النص الأول هي مسار السيم

والفيمة الديفلت لمربع النص الثاني هي مسار الايفاب


=== لنشرح عن طريق الكود ===

لنفرض أن النموذج المطلوب فيه تحديد المسارات هو Form2 (مثلا)

مريع النص الخاص بتحديد مسار الفلايت سيميوليتر هو Text1
مريع النص الخاص بتحديد مسار الايفاب هو Text2

تضع هذين الأمرين في إجراء Load للــ Form2

كود:
dim fs9dir,ivapdir as string
fs9dir = "C:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 9"
ivapdir = "C:\Program Files\IVAO\IvAp"

text1.text = fs9dir

text2.text = ivapdir
===

هذا الكود يجعل القيمة الافتراضية للمربعات كما هي المسارات الافتراضية
وللمستخدم حرية التغيير اذا لم تكن كذلك

الكود اللي فوق اتوقع يعمل مع VB6 (انا ما اشتغلت على VB6 من ايام الجامعة)


===
===
===

عموما اتمنى لك التوفيق وأي استفسار انا حاضر واتمنى انه البرنامج يصل لأصداء عالمية

تحياتي
  إقتباس
قديم 26-08-2013, 10:03 PM   رقم المشاركة : [ 5 ]   
Cpt.Mohammed
][Flight Simulator][
[[ FS Professional ]]
الصورة الرمزية Cpt.Mohammed
افتراضي

Shummry .. اشكرك على تفاعلك و المعلومات القيمة ..

اعتقد ان موقع رووت فايندر لا يسمح بالدخول على قاعدة بياناته لأن السيرفر لا يغير الـ URL وبالتالى يسهل الوصول لأي فولدر على السيرفر , فـ URL الموقع ثابت لا يغير حتى بعد تحميل صفحة المسار ..

وكذلك الدخول على قاعدة بيانات الموقع يتطلب معرفة العمليات الحسابية والخوارزمية التى يقوم بها لأنشاء مسار ملاحي للرحلة , فما اسهل من ان نجعل البرنامج يتصفح الموقع كأي انسان عادي , يدخل مطاري المغادرة و الوصول و ياخد المسار الملاحى و يظهره للمستخدم .. وكدا كدا Combobox الـ AIRAC بيتحدث كل شهر .. فمش محتاجين غير المطارين , و في النسخ القادمة هضيف Checkbox الـ SID و الـ STAR و الـ NAT ..علشان يكون برنامج شبه متكامل .. وغير كدا انا معنديش خبرة في قواعد البيانات ..

بالنسبة لتضمين ملفات النظام و المراد تسجيلها .. اداة Package and Deployment wizard انا جربتها , بتبحث عن ملفات النظام المطلوبة و بتضمنها في برنامج الـ Setup , و طبعاً برنامج الـ Setup بيسجلها في الريجستري ..

و بالنسبة للبحث انا شايف ان الأفضل نريح المستخدم من حكاية تحديد فولدرات الـ IVAP و المحاكي , و اخلى البرنامج يبحث عنها بس زي ما قلتلك جربت اكواد بتاخد وقت ( زي بحث النظام , بيدور في كل الفولدرات و بياخد وقت طويل علشان تلاقي الملف المطلوب ) فأنا مش عايز اخلى المستخدم يمل من كتر الأنتظار قدام البرنامج ..

بس فكرت بما ان عملية تحديد المسارات هيتم مرة واحدة فقط وهي اول مرة لتشغيل البرنامج بعد التسطيب .. مش مشكلة نخلى المستخدم ينتظر .. و بعدل مجموعة من الأكواد حالياً للبحث بصورة اسرع ..

و الكود مظبوط .. و VB6 ..

هشوف دروس لملف الـBAT افهمها اكتر و لي عودة ..


حالياً انا بطور موضوع البحث الأوتوماتيكي للمسارات , و حل مشكلة الريجستري ..
شكراً يا باشا ..مش عارف اقولك كابتن ولا باشمهندس :D
  إقتباس
قديم 27-08-2013, 12:55 AM   رقم المشاركة : [ 6 ]   
Abuzeid
.. Ahmed Abozeid ..
الصورة الرمزية Abuzeid
افتراضي

والله العظيم انت انساان

مبببببببدع .

بس دي مش حاجه جديدة عليك يا كابتن محمد

وصدقني انت كدا بتوفر عليا تعب اني اكتب الروت واكيد كمان ناس كتير
  إقتباس
قديم 27-08-2013, 02:56 AM   رقم المشاركة : [ 7 ]   
الكابتن الحالم
PNW - Network Planning Manager
][المتميزين][
الصورة الرمزية الكابتن الحالم
افتراضي

كابتن محمد

لا يوجد لدي الكثير من المديح او الكلام لأقوله ,

بالطبع البرنامج اخذ منك جهد جبار لتنفيذه وأسأل الله ان يجعله في ميزان حسناتك , انا فعلا ً ممتن لما قدمته ولا تزال من معلومات وبرامج واضافات لزملائك في الهواية ,

سأقوم بتجربة البرنامج عما قريب بإذن الله , متابع لك حتى اخر إصدار إن شاء الله

خالص الود والتقدير .
  إقتباس
قديم 27-08-2013, 11:47 AM   رقم المشاركة : [ 8 ]   
Shummry
عضو خط الطيران
 
مشاهدة ملفه الشخصي
 
 
 
 
تم شكره 0 مرة في 0 مشاركة
Shummry غير متواجد حالياً  
افتراضي

Shummry .. اشكرك على تفاعلك و المعلومات القيمة ..

اعتقد ان موقع رووت فايندر لا يسمح بالدخول على قاعدة بياناته لأن السيرفر لا يغير الـ URL وبالتالى يسهل الوصول لأي فولدر على السيرفر , فـ URL الموقع ثابت لا يغير حتى بعد تحميل صفحة المسار ..

وكذلك الدخول على قاعدة بيانات الموقع يتطلب معرفة العمليات الحسابية والخوارزمية التى يقوم بها لأنشاء مسار ملاحي للرحلة , فما اسهل من ان نجعل البرنامج يتصفح الموقع كأي انسان عادي , يدخل مطاري المغادرة و الوصول و ياخد المسار الملاحى و يظهره للمستخدم .. وكدا كدا Combobox الـ AIRAC بيتحدث كل شهر .. فمش محتاجين غير المطارين , و في النسخ القادمة هضيف Checkbox الـ SID و الـ STAR و الـ NAT ..علشان يكون برنامج شبه متكامل .. وغير كدا انا معنديش خبرة في قواعد البيانات ..

بالنسبة لتضمين ملفات النظام و المراد تسجيلها .. اداة Package and Deployment wizard انا جربتها , بتبحث عن ملفات النظام المطلوبة و بتضمنها في برنامج الـ Setup , و طبعاً برنامج الـ Setup بيسجلها في الريجستري ..

و بالنسبة للبحث انا شايف ان الأفضل نريح المستخدم من حكاية تحديد فولدرات الـ IVAP و المحاكي , و اخلى البرنامج يبحث عنها بس زي ما قلتلك جربت اكواد بتاخد وقت ( زي بحث النظام , بيدور في كل الفولدرات و بياخد وقت طويل علشان تلاقي الملف المطلوب ) فأنا مش عايز اخلى المستخدم يمل من كتر الأنتظار قدام البرنامج ..

بس فكرت بما ان عملية تحديد المسارات هيتم مرة واحدة فقط وهي اول مرة لتشغيل البرنامج بعد التسطيب .. مش مشكلة نخلى المستخدم ينتظر .. و بعدل مجموعة من الأكواد حالياً للبحث بصورة اسرع ..

و الكود مظبوط .. و VB6 ..

هشوف دروس لملف الـBAT افهمها اكتر و لي عودة ..


حالياً انا بطور موضوع البحث الأوتوماتيكي للمسارات , و حل مشكلة الريجستري ..
شكراً يا باشا ..مش عارف اقولك كابتن ولا باشمهندس :D

ممكن اذا اداة التحزيم تحط الملفات المطلوبة وتسجلها فهذا ممتاز افضل من ملف البات

وبالنسبة لكود تحديد الموقع اوتماتيكيا

يمكن وضع جملة IF

مهمة العبارة التحقق اذا البرنامجين في المسارات الديفلت يمشي البرنامج بدون بحث

والا تشتغل خوارمية البحث اللي تقول عليها

عموما ,, انا بانتظار ملف البروجكت

تحياتي يا باشمهندس طيار
  إقتباس
قديم 27-08-2013, 06:50 PM   رقم المشاركة : [ 9 ]   
Abuzeid
.. Ahmed Abozeid ..
الصورة الرمزية Abuzeid
افتراضي

كنت اتمنى يا كابتن ان الاضافه تخدم مستخدمين FSX
  إقتباس
قديم 27-08-2013, 08:03 PM   رقم المشاركة : [ 10 ]   
Cpt.Mohammed
][Flight Simulator][
[[ FS Professional ]]
الصورة الرمزية Cpt.Mohammed
افتراضي

والله العظيم انت انساان

مبببببببدع .

بس دي مش حاجه جديدة عليك يا كابتن محمد

وصدقني انت كدا بتوفر عليا تعب اني اكتب الروت واكيد كمان ناس كتير

كنت اتمنى يا كابتن ان الاضافه تخدم مستخدمين FSX

تسلم يا حبيبي ..

طبعاً هتوفر جهد و تعب ناس كتييير , انا قاعد حالياً ببرمج نسخة افضل بمراحل و فيها اضافات تانية , استنى المفاجأة مش هحرقهالك ..

بالنسبة لمستخدمي FSX انا عملت حسابهم في النسخة اللى بعدلها و بطورها دلوقتى .. بحيث تخدم FS9 و FSX ..

انتظر النسخة الجديدة ..

كابتن محمد

لا يوجد لدي الكثير من المديح او الكلام لأقوله ,

بالطبع البرنامج اخذ منك جهد جبار لتنفيذه وأسأل الله ان يجعله في ميزان حسناتك , انا فعلا ً ممتن لما قدمته ولا تزال من معلومات وبرامج واضافات لزملائك في الهواية ,

سأقوم بتجربة البرنامج عما قريب بإذن الله , متابع لك حتى اخر إصدار إن شاء الله

خالص الود والتقدير .

حبيبى يا كابتن محمود ..
والله انا سعيد جداً بكلامك ..
الجهد الذهني و الوقت ده هدية لكل اعضاء خط الطيران و هواة الطيران التشبيهي , و مش عايز مقابل غير دعوة صالحة تنفعنى انا و اهلى دنيا و آخرة ..

تسلم يا كابتن

ممكن اذا اداة التحزيم تحط الملفات المطلوبة وتسجلها فهذا ممتاز افضل من ملف البات

وبالنسبة لكود تحديد الموقع اوتماتيكيا

يمكن وضع جملة IF

مهمة العبارة التحقق اذا البرنامجين في المسارات الديفلت يمشي البرنامج بدون بحث

والا تشتغل خوارمية البحث اللي تقول عليها

عموما ,, انا بانتظار ملف البروجكت

تحياتي يا باشمهندس طيار

مرحباً عزيزي ..

بالنسبة لكود البحث .. انا لغيته لأنه بياخد وقت طويل لدرجة الملل حتى لو للمرة الأولى فقط , احساس الملل هيكون كفيل بأن المستخدم يعتبر البرنامج فاشل , و عدد كبير من الأعضاء بيكون حاطط الـمحاكي و الإيفاب في المسارات الديفولت للتنصيب .. وبالتالى انا خليت قيمة Text لمربعات المسارين مسارات المحاكي و الإيفاب الديفولت ...

لو المستخدم وافق على المسارين , بيبحث البرنامج عن طريق كود
كود:
If Dir(" مسارالمحاكي او الإيفاب ") <> " " Then
لو البرنامج موجود بيكون الأجراء المتبع بعد Then استكمال باقي الأكواد ..
لو البرنامج مش موجود و المسار خاطىء , الأجراء المتبع بعد Then هيكون Exit sub لعدم استكمال باقي الأكواد و Msgbox تبلغ المستخدم بأن البرنامج الفلانى مش موجود في المسار الديفولت , رجاءاً قم بتحديده ..

وده افضل حل لموضوع المسارين من رأيي ..

البرنامج حالياً بطوره بشكل جذري علشان كدا لغيت رابط التحميل ...



انتظروا البرنامج المطور قريباً جداً
  إقتباس
قديم 28-08-2013, 05:30 PM   رقم المشاركة : [ 11 ]   
Shummry
عضو خط الطيران
 
مشاهدة ملفه الشخصي
 
 
 
 
تم شكره 0 مرة في 0 مشاركة
Shummry غير متواجد حالياً  
افتراضي

الله يوفقك

واي استفسار او مساعدة انا حاضر
  إقتباس
قديم 30-08-2013, 04:23 PM   رقم المشاركة : [ 12 ]   
Cpt.Mohammed
][Flight Simulator][
[[ FS Professional ]]
الصورة الرمزية Cpt.Mohammed
افتراضي

أبشركم أعزائي انى انتهيت أخيراً من اتمام هذا العمل و تطوير البرنامج لكي يرضي المستخدم و يتبقى فقط مراحل الأختبار و التجريب و استصدار الـ Copyright ..

صورة للبرنامج الجديد , سيتم رفع روابط تحميله قريباً

  إقتباس
قديم 06-03-2016, 09:12 PM   رقم المشاركة : [ 13 ]   
Cp.Kirolos
درجة الضيافة
الصورة الرمزية Cp.Kirolos
 
مشاهدة ملفه الشخصي
 
 
 
 
 
 
 
تم شكره مرة واحدة في مشاركة واحدة
Cp.Kirolos غير متواجد حالياً  
افتراضي رد: برنامج FSFP v1.0 من برمجتي يقوم بمهام تخطيط للرحلات ( جاري التطوير )

الله يجزيك كل خير ..
  إقتباس
قديم 04-07-2016, 10:28 AM   رقم المشاركة : [ 14 ]   
Shummry
عضو خط الطيران
 
مشاهدة ملفه الشخصي
 
 
 
 
تم شكره 0 مرة في 0 مشاركة
Shummry غير متواجد حالياً  
افتراضي رد: برنامج FSFP v1.0 من برمجتي يقوم بمهام تخطيط للرحلات ( جاري التطوير )

الله يالذكريات :(
  إقتباس
قديم 15-11-2016, 05:34 AM   رقم المشاركة : [ 15 ]   
AhmedYoussef
عضو خط الطيران
 
مشاهدة ملفه الشخصي
 
 
 
 
 
 
 
تم شكره 0 مرة في 0 مشاركة
AhmedYoussef غير متواجد حالياً  
افتراضي رد: برنامج FSFP v1.0 من برمجتي يقوم بمهام تخطيط للرحلات ( جاري التطوير )

ما شاء الله تسلم اخى
  إقتباس
إضافة رد

«     إضافة wingviews لطائرة level D b767 من صنعي   |    Fs2004- شرح رحلة طيران كاملة - طائرة B747-400 - نظام آلي IFR من الرياض إلى الظهران    »


الذين يشاهدون محتوى الموضوع الآن : 1 ( الأعضاء 0 والزوار 1)
 
أدوات الموضوع إبحث في الموضوع
إبحث في الموضوع:

البحث المتقدم

الانتقال السريع

الساعة الآن 03:56 AM.
Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
حق العلم والمعرفة يعادل حق الحياة للأنسان - لذا نحن كمسؤلين في الشبكة متنازلون عن جميع الحقوق
All trademarks and copyrights held by respective owners. Member comments are owned by the poster.
خط الطيران 2004-2018